Jazzbina vam predstavlja
- Romano Nervoso -

Romano Nervoso live at Jazzbina

o bendu

Romano Nervoso je italijansko-belgijski bend koji definira vlastiti stil - špageti rock and roll - divlji rock and roll u u izvedbi Italijana (i jednog Grka)!
U samo nekoliko kratkih godina Romano Nervoso rasturio je muzičku scenu u punoj brzini. Od lokalnih barova i konoba do nekih od najvećih koncertnih mjesta i festivala u Evropi, Romano Nervoso dokazao se kao "kum špageti rocka" i dostojan izvođač na bilo kojem događaju, osvajajući svojim karizmatičnim nastupima na pozornici, te jedinstvenim osobnim stilom.
Sa tri studijska albuma pod pojasom i paljenjem atmosfere na nekim od najboljih ljetnih muzičkih festivala koji Evropa može ponuditi, otvarajući se za umjetnike poput Johnnyja Hallydaya, Danka Jonesa, Triggerfinger, Band of Skulls, Skip the Use, Boots Electric, the Datsuns, the Sonics, King Khan & the Shrines i još mnogo toga, došlo je vrijeme da Romano Nervoso zauzme mjesto na centralnoj pozornici.
Vaša mjesta možete rezervirati na 061 311 523
cijena ulaznice 5KM

članovi benda

Romano Nervoso - pjevač
Lucas Lepori - bubnjevi
Greg Chainis - gitara
Fabrice Giacinto - bas
Ruggero Catania - gitara

Romano Nervoso live at Jazzbina

Foto iznad prikazuje koncert benda na festivalu Botanique 2018, Bologna, Italija - autor fotogrtafije je Geert Vercauteren

jazz klub Jazzbina Sarajevo - Jazavac je naš maskota

jazz klub Jazzbina
Maršala Tita 38, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
web design by Gordan Šiber
graphics by Tarik Karačić
Jazzbina web site is powered by vegeo.js