Jazzbina vam predstavlja
SUNDAY STORIES

Sunday Stories live at Jazzbina

o bendu

Sunday Stories je muzički projekt nastao u 2013. godini kreiran od strane Nine Babić. Vidite, Nina je imala želju pjevati jazz u svom gradu, u Sarajevu. Kad je upoznala Sašu Ćirića, skeptično, ali oduševljeno, zajedno su odlučili pokušati. Međutim, Saša je bio veliki rock obožavatelj, tako da su do trenutka kada su to shvatili, sve njihove obrade jazz pjesama zvučale poput rocka i popa, a isto tako i pomalo punka i soula! Ali to je bilo dobro jer njihova muzika zvučala je vrlo urbano, jedinstveno i cijenjena od strane svih generacija, pa je osnovan muzički projekt pod nazivom Sunday Stories.
Nina je zatim počela pisati pjesme, pa je prvi singl Bajka objavljen 2015. Bajka je bila prva autentična jazz & blues pjesma napisana u Bosni i Hercegovini u posljednjih 20 godina, i bila je iznenađujuće dobro prihvaćena. Tako dobro da je glavna muzička producentska kuća u Bosni i Hercegovini ponudila da album Sunday Stories bude snimljen i objavljen pod njihovim imenom (BHRT). To se dogodilo 2017. godine, kada je objavljen puni album s 9 pjesama. Edgy & jazzy latino hit singl nazvan "My man is a dick" uspio je stići i na MTV platformu. Poznati bosanskohercegovački muzički kritičar, gospodin Amir Misirlić, napisao je i objavio cjelovit pregled pjesama navedenih na albumu, rekavši da bi svi ljudi u Bosni i šire, ako bi ga pitali, trebali slušati muziku Sunday Storiesa.
Zahvaljujući albumu (istoimenom kao i sam projekt - Sunday Stories) članovi Sunday Stories proputovali su Balkan (Bosna, Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Albanija, Slovenija), stvarajući zadivljujuću atmosferu na koncertima uživo uz mnoštvo izvedbi plesa, energičnih i strastvenih solo dionica iz vokalnog i instrumentalnog dijela pjesama. Njihovi koncerti sadrže i kovere i originalnu muziku uglavnom u maniru za ples s brzim ritmovima, Nininim ritmičkim potezima i scat pjevanju.
Sunday Stories na svoj način postaje mainstream projekt, promovirajući ne samo originalnu muziku, već i pozivajući ljude da budu lijepi takvi kakvi jesu i ostanu vjerni sebi, jedinstvenima i različitima, da koriste svoju slobodu na sve pozitivne načine i da uče jedni od drugih, umjesto da mrze ili strahuju od drugih.
Vaša mjesta možete rezervisati putem naše kontakt stranice ili na telefon 061 311 523
ULAZ 5KM.

band members:

Nina Babić - vokal

Sasa Čirić - gitara i vokal

Mustafa Mute Kurtalić - bas gitara

Mirza Sijerčić - tenor saksofon

Benjamin Halilović - bubnjevi

jazz klub Jazzbina

Sunday Stories live at Jazzbina
jazz & blues klub Jazzbina Sarajevo - Jazavac je naš maskota

jazz & blues klub Jazzbina
Maršala Tita 38, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
web design by Gordan Šiber
graphics by Tarik Karačić
Jazzbina web site is powered by vegeo.js